Kontaktirajte doulu:
Pošalji

Profil Doule

Dubravka Pešorda

Diplomirana sam psihologinja i buduća psihoterapeutkinja. Oduvijek sam željela raditi s ljudima, a ne mogu zamisliti bolje mjesto za to od samog izvora života – trudnica i majki. Stoga sam u svibnju 2018. završila DONA International obuku za doule i ostala oduševljena ženskom energijom i snagom.


Očarava me raznolikost ljudskih priča i iskustava; kao što ne postoje dvije iste osobe, ne postoje ni dva ista poroda. Ipak, svaki od njih je iskustvo koje potpuno mijenja život. U radu se vodim time da uvažavam i prihvaćam te posebnosti – jedina stvar u koju mogu biti potpuno sigurna je da svatko ima neki svoj put.


Također, vjerujem da svaka osoba ima sposobnost misliti, odlučivati, osjećati i činiti. Porod je često iskustvo u kojem nam se čini da nam je neka od tih sposobnosti oduzeta i da nismo sposobni odlučiti ili osjetiti ono što je najbolje za nas. Moja uloga je da zajedno s tobom pronađem put koji odgovara tebi i tvojoj obitelji te da te osnažim i ohrabrim kako bi ti trudnoća i porod bili što ugodnije iskustvo.